Calzone – pieróg z warzywami

Składniki

Składniki:

– 40 dkg mąki
– 5 łyżek oleju
– 2 dkg drożdży
– szklanka mleka
– sól
– mrożonka “warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex”
– 3 łyżki koncentratu pomidorowego
– pieprz

Ciasto wyśmienicie nadaje się na pizze.

Przygotowanie

Wykonanie:

1. Z mąki, drożdży, 3 łyżek oleju, soli i ciepłego mleka zarobić jednolite ciasto, przykryć ściereczkę.

2. Mrożonkę bez rozmrażania dusić ok. 10 minut na 2 łyżkach oleju i 2 łyżkach wody, dodać przyprawy i koncentrat.

3. Ciasto podzielić na połowę, rozwałkować, nadziać, zlepić brzegi, oprószyć mąką, piec ok. 30 minut w 200 stopniach.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: