tarta z tuńczykiem-łatwa i szybka

Składniki

podpieczony kruchy spód do tartypuszka tuńczyka w sosie własnym1 cebuladuża łyżka ostrej musztardy3 duże jajaduża łyżka tłustej śmietanyduża garść tartego serasól, pieprz

Przygotowanie

Podpieczony spód posmarować na dnie musztardą, posypać drobno siekaną cebulką i osączonym tuńczykiem.Jaja rozkłócić ze śmietaną i serem, doprawić solą i pieprzem i wylać na tuńczyka. Piec aż sie zrumieni, ca 15 min. w temp. 180 C.Podawać z sałatą z sosem vinaigrette.Bon appetit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: