Twarożek z pomidorem i bazylią

Składniki

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

– 1 kg twarożku
– 2 łyżki oliwy
– 1 łyżka soku z cytryny
– sól i biały pieprz
– 2 pomidory
– pęczek bazylii

Przygotowanie

Twarożek wymieszać z 2 łyżkami oliwy i z 1 łyżką soku z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pęczek bazylii umyć, osączyć, listki zerwać i pokroić w paski. Dodać do twarogu razem z pomidorami.

TWAROŻEK Z KREWETKAMI I KOPERKIEM:
75 dkg chudego twarożku wymieszać z 5 łyżkami śmietanki i 2 łyżkami soku z cytryny. Posypać solą i pieprzem. 3 pęczki koperku drobno posiekać i dodać do twarożku razem z 20 dkg krewetek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: