Karkówka na leniwo

Składniki

Karkówka w ilości wedle potrzeby
1 cebula
1 szklanka ketchupu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu
1 szklanka wody
pieprz ziarnisty
sól

Poza tym
naczynie żaroodporne z przykrywką lub folia aluminiowa zamiast przykrywki

Przygotowanie

Karkówke kroimy na kotlety i lekko rozbijamy (niekoniecznie).
Kotlety układamy na spód naczynia i posypujemy pokrojoną w talarki cebulą.
Z reszty składników robimy zalewę, którą wylewamy na mięso.
Trzeba się starać żeby zalewa przykrywała całe mięso.

Pieczemy w 180 st C przez 40 min minimum, pod przykryciem (folią-przykrywką), im dłużej tym lepiej.
To akurat tyle żeby ziemniaki doszły🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: