owocowy smietanowiec

Składniki

50 dag truskawek
kilka winogron
puszka brzoskwin
pol litra smietany 18%
1 szkl mleka
1 szkl cukru pudru
5 lyzeczek zelatyny
cukier waniliowy
galaretka agrestowa
biszkopty

Przygotowanie

zelatyne namoczyc w malej ilosci zimnej przegotowanej wody przec ok 20 min
nastepnie rozpuscic w goracym mleku wystudzic
sporzadzic galaretke wg przepisu
do wystudzonego mleka dodac smietane cukier cukier waniliowy dobrze wymieszac

tortownice wylozyc biszkoptami przelozyc tezejaca masa na wierzchu ulozyc odsaczone brzoskwinie
wlozyc do lodowki
gdy masa zgestniej ulozyc na niej truskawki i winogrona zalac tezejaca galaretka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: