Parówki w cieście “naleśnikowym”

Składniki

Zależy na ile porcji😉
ja robiłam wczoraj 2 parówki więc:

2 parówki,

ciasto:

szklanka mąki,
pół szklanki mleka (jeśli konsystencja nie jest lejąca więcej mleka robi się na oko)
przyprawy do smaku: wegeta,pieprz,papryka słodka,czosnek granulowany

ser żółty,
olej,
ketchup

Przygotowanie

Ugotować parówki

Mąkę,mleko(tak aby koncystencja była leista , na oko się robi ciasto),przyprawy mieszamy ze sobą , zanurzamy w cieście parówki.

Na rozgrzany olej na pataleni, kładziemy parówki polewamy parówke lekko ciastem, gdy przekładamy na 2 strone to samo:)

Pod koniec smażenia gdy ciasto rumienieje położyc ser i poczekać aż się roztopi,ściągnąć parówki podawać z ketchupem🙂

Smacznego:)!
Mi smakowało🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: