Ciasto marchewkowe Moniki

Składniki

1 i 1⁄4 szklanki oleju;
4 jajka;
2 szklanki drobno utartej marchewki (surowej);
2 szklanki mąki;
2 szklanki cukru;
2 łyżeczki sody;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
2 łyżeczki cynamonu;
szczypta soli;
orzechy laskowe lub włoskie, rodzynki.

Przygotowanie

Jaja utrzec z cukrem na puszystą masę. Dodawac stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia,sodę, cynamon,orzechy i rodzynki. Piec w temperaturze ok.190 stopni przez 40 minut, w blaszce o standardowych wymiarach (nie mam centymetra żeby zmierzyc:-))) )
Po wystygnięciu można polac polewą.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: