Makaron z sosem szpinakowym

Składniki

paczka mrożonego szpinaku
kubek śmietany
2 cebule
30 dkg pieczarek
20 dkg żółtego sera
4 ząbki czosnku
łyżka bazylii
sól, pieprz
makaron

Przygotowanie

Ugotować szpinak. Odparować lub odlać nadmiar wody. Dodać czosnek, bazylię, sól i pieprz. Osobno przesmażyć cebulę i pieczarki. Dodać do szpinaku. Do sosu dodać śmietanę. Podawać z makaronem i posypać potartym żółtym serem.

To ulubiona potrawa moja i mojego mężą. Można ją jeszcze wzbogacić kurczakiem (pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i przesmażona z przyprawami). Życzę smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: