niebo w gębie3

Składniki

SKŁADNIKI:

6 jaj

1 ¼ szkl.mąki pół na pół z ziemniaczaną

1 szkl.cukru

2 łyż proszku

KREM:

1 ¼ litra śmietany 30%

2 łyż. Żelatyny

¼ litra wody

POLEWA:

2 gorzkie czekolady

¾ kostki masła

1 szkl.cukru

4 jajka

Przygotowanie

Białka ubić,żółtka ubić z cukrem,połączyć z białkiem dodać mąki wymieszane z proszkiem. Upiec biszkopt.

Śmietanę zagotować dodać żelatynę rozpuszczona w wodzie zostawić na dobę w lodówce potem ubić.

Białka ubić,żółtka ubić z cukrem,połączyć z białkiem dodać wystudzoną czekoladę.

Wylać na ubitą śmietanę.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: