Barszcz a’la ukraiński od Mężatki

Składniki

Wywar mięsny lub z kostek mięsnych.
słoiczek buraczków tartych lub buraczki suszone

puszka fasoli czerwonej
ziemniaki
koncentrat barszczu czerwonego

śmietana do zup
sól
pieprz

Do przyżądzenia zupy na załączonych zdjęciach
użyłam mięsa wołowego.

Nie dodałam fasoli bo nie chciało mi się iść do sklepu.

Przygotowanie

Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.

Ugotować osobno.
Do wywaru (jeżeli robiony na mięsie dodać pokrojone mięso)
buraczki (razem z wodą),
odsączoną fasolę i gotować na małym ogniu.

Dodać ugotowane ziemniaki.

Wlać koncentrat barszczu wedle własnego smaku.
Doprawić solą i pieprzem.
Dodać śmietanę (ja użyłam mleczka bo tylko to miałąm pod ręką)
ilość na oko wedle smaku🙂

I gotowe.
Smacznego!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: