śledzie pod białym puszkiem

Składniki

8-10 filetów z matjasa
8 ziemniaków
8-10 ogórków konserwowych
5 jajek
duża cebula
6 łyzek majnezu
6 łyżek jogurtu naturalnego
pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w mundurkach,ostudzic,obrac o pokroic w kostke.
Filety,ogórki,cebule pokroic w kostke.
jajka ugotowac oddzielic zółtka od białek
Z majonezu i jogurtu stworzyc sosik

W przeźroczystym naczyniu lub w misce układać warstwowo:
ziemniaki,przesmarowac sosem
śledziki
ogórki
cebule,przesmarowac sosem
gdzies pomiedzy sypnąc delikatnie pieprzem

czynnosc powtórzyć

Na samym koncu zetrzeć na drobnych oczkach żółtka na sałatce i ju zna samiuśkim koncu również na drobnych oczkach zetrzec białko

I gotowe.

Smacznego:)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: