Ciasto z krakersami

Składniki

Ciasto biszkoptowe:
1. 4 jajka
3. 1 szklanka cukru
4. 1/2 szlanki mąki pszennej
5. 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
7. 2 łyżki oleju
8. 2 łyżki wody przegotowanej ostudzonej

Masa budyniowa:
1. 1 1/2 szkl mleka
2. 2-3 żółtka
3. 3/4 szkl cukru
4. 2 łyżki mąki ziemniaczanej
5. 1 łyżeczke budyniu śmietankowego/waniliowego
6. cukier waniliowy
7. 1 margaryna Kasia

Krem ze śniezki
1. 1 śnieżka
2. 1 galaretka cytrynowa
3. 1 szkl mleka
.
Ponadto:
1. 1 duża i 1 mała paczka krakersów słonych
2. 1 gorzka czekolada
3. 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego(ugotować ok 3-4 godz.)

Blaszka wymiary w cm 20×32

Przygotowanie

Biszkopt upiec z podanych składników.

Masa budyniowa:
Zagotować 1 szkl mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować żółtka, dodać 1/2 szkl mleka oraz mąkę i łyżeczkę budyniu. Masę jajeczna wlać na gotujace się mleko i ugotowac budyń. Uważać, aby się nie przypalił. Ostudzić i połączyć z margaryną.

Krem ze śnieżki:
Śnieżkę ubić ze szklanką mleka, galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody i dodać ostudzoną do śnieżki.

Układanie od dołu:

1. biszkopt

2.masa budyniowa

3. krakersy

4. mleko skondensowane

5. krakersy

6.krem ze śnieżki

7.starta gorzka czekolada

Ciasto jest przepyszne!

SMACZNEGO!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: