koreczki z mięsem mielonym

Składniki

1/2 kg mięsa mielonego1 cebula1 jajko1 czerstwa bułkasól, pieprz, majeranek, ząbek czosnku, bułka tartadodatki ( co kto lubi):
żółty ser
ogórki konserwowe
papryka marynowana
pieczarki marynowane
cebulka marynowanawykałaczki

Przygotowanie

Mięso przygotować jak na tradycyjne kotlety mielone.
Uformować małe kuleczki, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć na oleju.
Na wykałaczki nabijać najpierw wystudzone kulki mięsne, ser żółty i pozostałe dodatki

Bardzo efektowna i smaczna przekąska.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: