Kantyczka z biszkoptami

Składniki

2,5szk mąki półtorej kostki margaryny 8 jaj 2szk cukru pudru pół szk maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 paczki okrągłych biszkoptów dżem morelowy lub malinowy

Przygotowanie

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodając po 1 żółtku.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec połączyć z aną ubitą z białek.Ciasto podzielić na trzy równe części.Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, dotrzeciej mąkę (2 łyżki).Na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tarta wyłożyc ciasto makowe, potem biszkopty, na nie cienką warstwe dzemu, następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem.Na wierzchu ułożyć ciasto białe.Piec w temperaturze180 stopni do czasu, aż się zrumieni.Upieczone ciasto polać dowolną polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.

ciasto pochodzi z poradnika domowego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: