Zapiekanka z kaszy gryczanej lub jęczmiennej i ser

Składniki

1 szklanka kaszy gryczanej lub jęczmiennej,
1 1/2 szklanki wody,
1 cebula,
2 łyżki tłuszczu,
30 dag sera białego,
sól, pieprz.
1/2 szklanki mleka,
tłuszcz, bułka tarta do formy.

Przygotowanie

Ugotować kaszę na sypko. Podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Rozetrzeć ser. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić solą, pieprzem. Wysmarować formę tłuszczem i obsypać bułką tartą. Napełnić formę masą. zalać mlekiem i zapiec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: